Blog

2014.03.22 08:40

Határidő a XI. MÓK konferencia gazdaságtörténeti szekciójának előadásaihoz

Felhívjuk mindazon kollégák szíves figyelmét, akik a XI. Magyar Ókortudományi Konferencia "Ókori gazdaságtörténet a 21. században" szekciójára jelentkeztek, hogy az előadások szövegének leadási határideje 2014. április 22. Erre a viszonylag korai időpontra azért van szükség, mert -- amint azt a kiírásban is közöltük -- szeretnénk minden előadást előzetesen szétküldeni minden résztvevőnek, hogy így nagyobb eséllyel alakulhasson ki érdemi vita a konferencián.

Grüll Tibor

Vér Ádám

2013.12.04 07:30

XI. MÓK gazdaságtörténeti szekció

"Félhivatalosan" értesítjük a jövő májusi XI. Magyar Ókortudományi Konferencia iránt érdeklődőket, hogy a konferencián belül megalakult az "Ókori gazdaságtörténet a XXI. században" szekció. Felkért előadóinknak hamarosan kiküldjük a szekció munkatervét, itt és most csak annyit árulunk el, hogy nem szokványos módon szeretnénk konferenciázni. Szóbeli ígéretünk van arra, hogy 2014 januárjában megnyílik a XI. MÓK hivatalos honlapja, ahol bárki jelentkezhet előadással. A szervezők azonban fenntartják annak jogát, hogy beküldött absztraktok alapján kiválasszák a résztvevőket.

(G.T.)

2013.09.22 21:39

II. Ókori Történeti Földrajz konferencia

A II. Ókori Történeti Földrajz konferencia megrendezésére Pécsett kerül sor 2013. október 4-én. A szimpóziumot a résztvevők magas száma miatt két szekcióban bonyolítjuk le a PTE BTK Ókortörténeti Tanszékén (Rókus u. 2. "M" épület 104. és 106. terem). A részletes programot olvashatják vagy letölthetik honlapunk "Konferenciák" menüpontja alatt.

G.T.

2013.09.22 21:16

Egy készülő egyetemi jegyzet: ókori történeti földrajz

2013. januárjában Kóthay Katalin, Csabai Zoltán és jómagam elhatároztuk, hogy nagy fába vágjuk a fejszénket. Egy régóta hiányzó egyetemi jegyzetet készítünk ókori történeti földrajz témában: Katalin Egyiptomot, Zoltán az Ókori Keletet, jómagam pedig a klasszikus antikvitást vállaltam el. Egyelőre pályázatot nem nyertünk vele, de a jövőben is folyamatosan pályázni fogunk. Az érdeklődőknek felajánlom, hogy a magam részéből szívesen küldök mutatványt (eddig a római kori gazdaságföldrajz fejezet készült el).

Grüll Tibor

2013.09.03 17:52

Első bejegyzés

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode